Dolar 38,1008
Euro 43,4851
Altın 4.076,20
BİST 9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin KKTC Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
KKTC 22°C
Az Bulutlu
KKTC
22°C
Az Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 26°C
Çar 21°C

Gazimağusa’da “Bahçeden Sofraya Projesi” hayata geçirildi

Gazimağusa’da “Bahçeden Sofraya Projesi” hayata geçirildi
01/03/2025 13:33
A+
A-

Gazimağusa Özel Eğitim ve İş Eğitim Okulu’nda “Bahçeden Sofraya Projesi”  hayata geçirildi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından, DAÜ Toplumsal Duyarlılık Merkezi (TDM) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso Kandemir’in koordinasyonunda hayat bulan projede, özel gereksinimli öğrencileri doğayla buluşturmak hedeflendi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, proje, öğrencilerin, tarım faaliyetleri ve mutfak etkinlikleri aracılığıyla el becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamanın yanı sıra organik tarımın önemine dikkat çekmeyi amaçlarken, proje kapsamında Gazimağusa Özel Eğitim Okulu’nun bahçesinde alan temizliği yapıldı.

Proje kapsamında DAÜ’lü öğrenciler ile özel gereksinimli bireyler, havuç, turp, nane, kekik, maydanoz, ıspanak, taze soğan, tere otu, marul ve lahana gibi çeşitli sebzeler ekti. Proje süresince, Gazimağusa Özel Eğitim Okulu öğretmenleri ve Okul Sorumlusu Emirali Evcimen ile iş birliği yapılırken, Altınoğlu Tarım da tohum ve fide desteği sağlayarak projeye katkıda bulundu.

Final etkinliğinde DAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Erkan Kaya, Fikri Varoğlu, İrem Demiralp, Yağmur Dinçsay ve Hülya Ardağlı rehberliğinde özel gereksinimli öğrencilerle birlikte kahvaltı hazırlandı. Katılımcılar, kendi emekleriyle bir ürün ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşayarak keyifli bir kahvaltı deneyimi yaşadı.

Proje Koordinatörü ve TDM Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nazenin Ruso Kandemir, organik tarımın yalnızca sürdürülebilir bir üretim biçimi olmadığını, aynı zamanda bireyler için bir şifa kaynağı ve eğitici bir süreç olduğunu vurguladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.